• Зара Касабова
  • 07 ян., 2024
  • 0 Comments
  • 29 Secs Read

Топ 10 документални филми за графични дизайнери в Netflix

Когато търсим творчески идеи и вдъхновение, обикновено разглеждаме любимите си уебсайтове, блогове и канали в социалните мрежи. Но знаете ли, че Netflix е пълен с вдъхновяващи документални филми на всякакви творчески теми?

Ето някои от най-добрите документалки на Netflix за артисти, дизайнери и творци.

1. Abstract: The Art of Design

Надникнете в умовете на най-иновативните дизайнери в различни дисциплини и научете как дизайнът влияе върху всеки аспект от живота.

2. The Toys That Made Us

Учените, които стоят зад най-емблематичните франчайзи на играчки в историята, обсъждат възхода – и понякога падението
– на техните творения, струващи милиарди долари.

3. High Score

Този документален сериал представя историята на класическите видеоигри. Той включва сведения от изобретателите, вдъхнали живот на тези образи и сюжети.

4. The Andy Warhol Diaries

След като е застрелян през 1968 г., артистът Анди Уорхол започва да документира живота и чувствата си, за да хвърли светлина върху тайните, които се крият зад неговата личност.

5. Print the Legend

Този награждаван документален филм разказва за надпреварата за лидерство на пазара на 3D принтирането – новата вълна на технологичната еволюция.

6. Struggle: The Life and Lost Art of Szukalski

Художници в Лос Анджелис откриват творчеството на забравения полски скулптор Станислав Шукалски – луд гений, чиято истинска история се разгръща.

7. They’ll Love Me When I’m Dead

Актьори, членове на екипа и други присъствали обсъждат бурното създаване на последния, незавършен филм на Орсън Уелс “От другата страна на вятъра”.

8. The B-Side: Elsa Dorfman’s Portrait Photography

Режисьорът Ерол Морис изследва живота, работата и студиото на своята приятелка Елза Дорфман, фотограф на Polaroid, която е снимала както известни личности, така и обикновени хора.

9. The Creative Indians

От готвачи и комедианти до режисьори и модни дизайнери – най-забележителните индийски творци споделят своите артистични пътешествия.

10. Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed

Филмът предлага поглед към живота и кариерата на художника и телевизионен водещ Боб Рос, както и към битката за неговата бизнес империя.