Над 7 години опит
в обучения
ЛЕКТОР

Петя Савова

Creative partner SHED - The Highlancers Collective

Петя Савова е легенда в българската реклама. Над 19 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм. Известна е с шарената си външност и характер. Независимо дали оглавява видео отдел в Wunderman&Thompson или ще е глобален креативен директор за 22 държави за третата в света гейминг компания, собственик на рекламна агенция, която работи само с фрийлансъри SHED, креативен директор в почти всички най-успешни рекламни агенции у нас като Saatch&Saatchi, BBDO,The Smarts Noble Graphics и други, или пък ще прави motion graphics за чуждестранни клиенти в Cinemotion или просто ще фрийланства дизайн на сноубордове, дизайн на корици за книги или илюстрации за „Капитал“ през уикендите, тя винаги ще изпъкне с оригиналност и стил. Петя е почетно жури на единственият фестивал за реклама в България “ФАРА” и “Сайт на годината”.

Петя над 7 години преподава креативни техники и графичен дизайн във водещи университети като SoftUni, ВУЗФ, чест гост лектор в “Рекламна Академия” на Нов Български Университет и Дигитален Търновград.

През курсовете са и са минали над 12 000 студенти годишно и десетки от тях след обучението при нея са станали част от водещи агенции и брандове в страната.

Работила е за големи брандове като Audi, LIDL, Absolut, Havana Club, Chivas Regal, Btv, Kaufland, Загорка, Шуменско, Каменица, Derma Act, Пощенска банка, Unicredit Bulbank, Еконт, Национална лотария, А1  и десетки други.

Нейната страст са графичния дизайн, бранд идентичност, илюстрация, анимация и създаването на видео съдържание, независимо дали ще е за TikTok, реклама или музикални клипове, които режисира в последните 5 години.

ОЩЕ ЗА ЛЕКТОРА

Постижения

1 +
Професионален
опит
1 +
Обучени
студенти
1 +
Години опит
в обучения
1 +
Създадени
курса
ПРОЕКТИ НА ЛЕКТОРА

Галерия

ОБУЧЕНИЯ НА ЛЕКТОРА

Курсове

AllAdobe Photoshop
Lecturers-banner-1800-1800-Petya-Savova-Advanced
expert
Lecturers-banner-1800-1800-Petya-Savova-Beginners
beginner
Lecturers-banner-Free-Cource copy
beginner
Безплатно

Graphic Design Basics

  • 1 week
  • 223Студенти